Overordnet om billederne

Hele ideen med et kunstprojekt startede tilbage i gymnasiet. På tredje år sagde min billedkunstlærer at han godt gad se hvordan et triptikon ville se ud, hvis det var lavet i perler. I starten må jeg indrømme at jeg rynkede panden, fordi jeg ikke vidste hvad et triptikon var, men jeg fandt hurtigt ud af at det var en tredelt altertavle. Jeg gik igang med skitser til de mest anvendte motiver fra de altertavler jeg slev kendte til og begyndte efterfølgende på et af billederne. Nadvermotivet, var det der stod mig klarest i hovedet, så det startede jeg med. Jeg endte med kun at have det billede færdigt til deadline. -Der var også andre fag, timer og lektier og så videre ved siden af, så det var begrænset hvor meget tid jeg havde til rådighed til at arbejde med det.

Billederne fortæller ret kortfattet og skrabet om Jesu liv. Senere over årene har jeg hørt andre evangelie tekster udlagt eller belyst på en måde, hvor jeg efterfølgende fik en større AHA-oplevelse og på den ene eller den anden måde har taget vinklen til mig siden.

Det vil være et gennemgående træk at de menneskelige figurer ikke har nogen ansigtstræk. I starten var det af rent praktiske årsager; mangel på plads på billedet. Men siden er det blevet en fast beslutning om et gennemgående fast træk ved mine billeder, hvor jeg så har forsøgt at få billedets stemning frem på en anden måde i stedet.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk