Hej og velkommen til min nye hjemmeside
Jeg hedder Marianne Hess Jensen og er 37 år. På denne og de følgende sider fortæller jeg noget mere om, hvad jeg rummer. Der bliver så godt som alt mellem himmel og jord; folkedans, kirkegang, hverdagstips, lidt sætningsanalyse, guides og vejledninger til gaming og kreative udfoldelser. Jeg prioriterer sproget meget højt på min hjemmeside, så skulle der være stavefejl, eller et sted hvor teksten måske forvirrer, eller i tilfælde af andre rettelser, vil jeg sætte stor pris på hvis der blev skrevet en lille note med henvisninger til hvor fejlene skulle være fundet. Så retter jeg dem hurtigst muligt og fjerner noterne efterfølgende. Andre kommentarer eller forespørgsler er lige så velkomne i gæstebogen, så hold dig endelig ikke tilbage. Husk når du skriver i gæstebogen, hvis du angiver en mailadresse, at tjekke efter om din mailboks har tilstrækkeligt med plads og at den er angivet rigtigt. Jeg svarer nemlig både på angivede mailadresser og ved selv at slå noget op i gæstebogen. Det kunne jo være der var andre der kunne bruge det også.

 

 

Velkommen til min nye hjemmeside

Jeg startede selv med at opbygge min hjemmeside hos 123hjemmeside.dk og nød absolut godt af det. Det er værd at prøve kræfter med, hvis man ikke har prøvet det før. Mine ideer til nye sider er nu bare ved at nå begrænsningen af sider til rådighed, så jeg søgte nye udfordringer.
Nu giver jeg så mine erfaringer og indsamlede viden videre til dem der måtte behøve.
Min hjemmeside er tænkt og ment som en udvidet profil om mig som person.

Jeg er blandt andet kreativ og nyder at have tingene mellem fingrene, når jeg arbejder med dem. Det udmunder og viser sig i at jeg nyder blandt andet perlepusleri. Jeg har en ret stor samling af perler og syr nye armbånd, når jeg ser farvekombinationer eller vil prøve kræfter selv, med nye former og enkle mønstre. Det første armbånd jeg begyndte at sy, var faktisk kommet fra et mønster som et barn i før-børnehaveklassen, havde lavet på en perleplade. Og siden er udvalget vokset.
Indtil videre har jeg lavet to perlebilleder, begge fra den kristne traditionelle fortælling. Det første jeg lavede har hængt på væggene i mit værelse, lige siden jeg lavede det i gymnasiet, i mellem niveau billedkunst. Senere prøvede jeg at sælge det i et forsøg på at bidrage og redde en mindre hjælpeorganisation jeg var medlem af, som var på vej ned, men det lykkedes aldrig og organisationen gik nedenom og hjem, da frafaldet var større end tilgangen af medlemmer og udgifterne større end indtægterne. I dag bliver billedet, mere eller mindre hvor det er og jeg skal nok fortælle nærmere om det andet steds her på siden.


Det andet billede lavede jeg i 2014, i min ledighed i foråret. Jeg kan huske det tog mig tre, måske fire uger at få lavet og det var en fortsættelse af det kunstprojekt, jeg i gymnasiet blev foreslået at lave, som et af de individuelle kunstprojekter, vi skulle lave.
Der er senere kommet andre ideer til, til billedmotiver at prøve kræfter med. Disse ideer er i de fleste tilfælde kommet af bibelske tekster, der i radio, prædiken eller andre sammenhænge er blevet udlagt på en måde, så jeg i situationen måtte stoppe op og sige: "Hov!"
Jeg har planer om i alt at lave 15 billeder indtil videre, alle i perler og alle med kristne, bibelske motiver. Alle billederne skal så "ende" på en udstilling i en kirke, en dag, når de allesammen er færdige. Det er mere for at prøve nogle sider af kunstnerlivet af.

Jeg er kristen dog uden at være fanatisk. Jeg går i kirke, stort set hver søn -og helligdag jeg kan komme til det og har gjort det siden jeg begyndte til konfirmationsforberedelse for 14, snart 15 år siden (2001). For mig var det en helt ny verden at komme til. Ingen kendte mig i forvejen og jeg kunne fra bunden af skabe et nyt billede af migselv og på den måde, starte på en frisk. Jeg følte mig hurtigt hjemme i kirken og gav hellere end gerne alt, hvad jeg rummede i friske nye kræfter til at hjælpe til og bidrage i det praktiske arbejde omkring kirken. Det var dog ikke heelt sådan fra starten af. Men det kom efterhånden som jeg begyndte at komme oftere i kirke, lære liturgien ved gudstjenesten og de andre 'rutiner' at kende. Efter få gange, begyndte jeg også at gå til nadver. Fra første færd, smagte altervinen ikke godt. Men jeg blev med tiden vænnet til smagen af den og oplever den i dag, som værende ikke noget problem.
Ligesom mange andre steder skulle vi også komme 10 gange i kirke. Vi skulle lære trosbekendelsen, fadervor og så vidt jeg husker prøvede præsterne vist også at liste den aronitiske velsignelse med, men hovedpunkterne var trosbekendelsen og fadervor. Det var af rent sociale årsager at jeg ligesom de andre af mine medkonfirmander, stoppede da præsterne holdt inde for at se hvor meget vi kunne af de to ting. For med min hyppige kirkegang lærte jeg trosbekendelsen og fadervor udenad, ret hurtigt.
En anden ting jeg også husker fra konfirmationsforberedelsesperioden var, at vi skulle udfylde to A5 sedler om efteråret og to om foråret. På dem skulle vi notere kirkedag, præst, salmer, dagens evangelietekst og hvad prædikenen fik os til at tænke på. Og mange af de ting, tager jeg faktisk stadig med i mine notationer den dag i dag.

Jeg er vokset op i en musikalsk familie. Men selvom jeg har hørt folkemusik siden før jeg blev født, betyder det ikke at jeg er den store komponist og sangskriver i dag. Jeg kender et bredt udvalg af sange, elsker at synge og kan hverken stå eller sidde stille, når musikken først spiller op. Noget musik kan jeg dog. Jeg behersker blokfløjte, klaver og guitar, men især for de to sidstnævnte, er det kun det mest basale. Diskantens noder læser jeg også mere eller mindre uden problemer, men så er det også ved at være det.

Jeg kender en bred vifte af sange og elsker at synge og bruge dem som en måde at udtrykke, hvad der rører sig indeni. Det kan være hele tekster, eller brudstykker og enkelte linjer. En alternativ måde at sætte ord på følelser og stemninger på.
Siden den magiske maj-aften i 2000 blev jeg ligesom mange andre mennesker fan af Brødrene Olsen. Jeg anede intet om dem før 2000. Men siden, har deres musik været et alletiders eksempel på hvad kunsten i at skrive musik og sange, egentlig handler om. Den holdning og det synspunkt har så præget min vinkel på andre kunstneres musik. En periode var "No matter what" med Backstreet Boys en sang der stod mig nær. Det var især stykket gennem første vers og omkvædet med. Kort og godt opsumeret, kan vi ikke benægte hvad vi tror på, eller være hvad vi ikke er, uanset hvad andre så end måtte fortælle os eller gøre. En bundstærk erkendelse som ikke kan modargumenteres.
Fordi jeg er Olsen-fan, betyder det ikke at jeg kun hører Brødrene Olsen. Jeg kan lytte til meget forskellig slags musik.

Jeg er en gammel hestepige, som ikke har redet længe. Det er nu ikke fald eller grimme styrt, der har sat ridningen i bero, men det evindeligt skiftende skema som jeg har haft de sidste syv år(jeg har været ledig siden 2009), hvor jeg har været ledig og forsøgt at få et job.
Et ord siger; hvad man i ungdommen nemmer, man sent i alderdommen glemmer. Det er også tilfældet her. Hvis jeg får muligheden og får stillet en hest til rådighed og igen skal op at ride, vil jeg med det samme kunne strigle og gøre klar.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk